News Update :

SEMPADAN NEGARA MUDAH DIBOLOSI?... INI HAKIKAT SEBENAR

Saturday, March 2, 2013

Seperti yang pengarang duga, ketika kerajaan sibuk menaik taraf sistem pertahanan negara, pasti akan ada anasir yang ambil kesempatan untuk cari kesalahan kerajaan. Terbaru kes pencerobohan di Lahad Datu, pembangkang seperti diramal akan memainkan isu scorpene. Ni mau tanya ba, Scorpene di Sabah ada berapa biji ba?. Itu pun yang paling bising masa scorpene sampai di Teluk Sepanggar adalah orang-orang pembangkang, terutama sekali ahli-ahli PAS yang bapak dia sendiri pun PATI, nak tau siapa? cari sendiri. 

Scorpene sebiji dengan keluasan perairan dan jarak dari Sepanggar ke Lahad Datu, bagi pengarang memang ada rasionalnya cadangan penduduk setempat jika sebuah pengkalan Tentera Laut diwujudkan di antara Lahad Datu dan Semporna. Scorpene sebiji yang ribut sekampung angkara perbuatan pembangkang, rasa-rasanya perlu di tambah lagi sebiji lagi mantap kalau ada 3 biji di Sabah di mana sebuah lagi di letak di Utara Sabah (Kudat). Sepatutnyanya isu berhubung pemilikan persenjataan tidak seharusnya dipolitikkan. Ini tidak!, ada pula istilah Kapal Selam Tidak Boleh menyelam. Bila tentera laut bagi pemimpin pembangkang ni naik kapal selam, keluar pula isu baru "Kapal Selam Hanya Boleh Menyelam 15 meter". Aduh... Bagi naik salah, tak bagi naik pun salah... susah-susah kasi selam saja dorang yang otak pembangkang ni kt dalam laut dan jangan naik-naik. Selesai masalah lama dan buka buku baru. 


Penjelasan Daripada Rakyat Sabah Berhubung Kelonggaran Sistem Pertahanan Negara di Perbatasan.

Kalau ayat sebegini pengarang cukup bersetuju.

Pencerobohan di #LahadDatu: mari kita dengar penjelasan dari rakyat sabah sendiri...

Kwn2, allow me a moment of indulgence to clear the foul stench of stupidity amongst the malaysians. Kes kat LD is nothing new to us sabahans, in the 90s they abruptly came to the shore at Semporna and immediately bombed the police stations, and went amuck at the town.

They are smart people, some left at the sea naik dr kwsn bakau and lived 4 6 mth b4 start to mingle with locals and married them. The tausugs in LD now didn't came all at once, instead they came in batches, with inside helping frm their family at the village.

Trust me they have been there at least 2 3 mth b4 the group bcomes complete, then they decide its time to wage war. Klu tak paham rules of engagement, jgnlah menunjuk pandai ckp bukan2 kata kerajaan lemau, ada hati nak banding dgn Bersih.

Polis kene masuk dulu sbb dorg trained as negotiators, tentera is the last resort as they will not spare anyone once commanded. They need time to ensure all the locals are out of the village and then cut their food and finance sources, hoping the tausugs will surrender. That is our rules of engagement. We are not barbaric stoic like the american soldiers.

Yg pandai ckp je kt media skrg ni cuba bg arahan btukar kt sbh ke swk, meraung bwk keturunan naik turun ofis merayu xnak dok sana, tp mulut mcm haram mengutuk semua yg tlibat kt LD kata klu dorg kt sana lama dah setel. Kene suntik kt spital pun pejam mata mengucap2, tgk darah pun pitam lagi nak g perang.

Those who went in and died today knew they might not come back alive, as that was their vow when inducted to the force. So please, belajar dr sejarah, nak blajar sejarah kene bnyk membaca, sbb tu org kita ramai jd mcm ni, mulut ngan otak tak sama frekuensi, bhs biadapnya bangang abadi. Fedup with their stupidity. Thank u for ur moment.



Tu ayat original lagi, tiada edit-edit. Sekian

Share this Article on :
0 Comments
Tweets
Comments

0 comments:

Post a Comment

 

© Copyright D.K.M. SABAH 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.