<title>PRODUK YAHUDI YANG KINI BERADA DI PASARAN..... PAS TAK NAK BERDEMO DANBOIKOT KE?? | DKM SABAH

BREAKING

Thursday, March 29, 2012

PRODUK YAHUDI YANG KINI BERADA DI PASARAN..... PAS TAK NAK BERDEMO DANBOIKOT KE??

Kalau suatu ketika dahulu, PAS dan PKR paling kuat memboikot produk-priduk dan syarikat milik YAHUDI yang beroperasi di Malaysia. Tapi kini mereka senyap, bilamana pemimpin Pakatan mereka sendiri secara terbuka menyokong Yahudi. Bermula dari Sokongan tidak berbelah bagi DSAI kepada Israil, hinggalah kepada kenyataan Nik Aziz yang mengatakan tidak salah berurusniaga dengan yahudi. So kenapa dulu PAS sangup berdemo di Jalan Raya untuk boikot produk yahudi, pelik bukan. Tapi bila Mangkuk Raja Liwat ni buat statemen sokong yahudi, PAS tidak pula berdemo tuntut keadilan untuk Rakyat Palestine
Datuk Seri Anwar Ibrahim sekali lagi hilang punca apabila kenyataan beliau yang menyokong segala usaha untuk menjamin keselamatan Israel dibangkitkan di Parlimen.
Anwar yang berang apabila kenyataannya itu ditafsir sebagai menyokong keganasan Israel ke atas penduduk Palestin oleh Timbalan Menteri Luar, Datuk Richard Riot Jaem mengugut akan mengambil tindakan jika terus 'difitnah'.
Bagaimanapun, ketika dicabar Datuk Abdul Rahman Dahlan (BN-Kota Belud) mengapa tidak mengambil tindakan undang-undang ke atas The Wall Street Journal (WSJ) jika benar kenyataannya menyokong keselamatan Israel adalah fitnah, Anwar membisu.Sebaliknya, Ketua Pembangkang itu berterusan cuba untuk menegak benang basah apabila berkata, kenyataan beliau telah diputar belit oleh media arus perdana demi tujuan politik.


Dengarkanlah lagi ini, sebagai renungan kita bersama