<title>MALAYSIAN INSIDER CUAK (TAKUT SAMAN 200 JUTA MAS AIRLINES) SELESAI KES LUAR MAHKAMAH | DKM SABAH

BREAKING

Tuesday, September 20, 2011

MALAYSIAN INSIDER CUAK (TAKUT SAMAN 200 JUTA MAS AIRLINES) SELESAI KES LUAR MAHKAMAHKUALA LUMPUR 19 Sept – Pihak-pihak dalam kes saman RM200 juta oleh bekas Pengerusi Eksekutif Malaysian Airline System Bhd. (MAS), Tan Sri Tajudin Ramli terhadap penerbit portal berita, The Malaysian Insider dan dua lagi kerana didakwa menyiarkan artikel yang berunsur fitnah dalam proses perbincangan menyelesaikan kes itu di luar mahkamah.

Perkara itu dimaklumkan oleh peguam George Miranda yang mewakili The Malaysian Insider dan wartawannya selepas pengurusan kes itu di hadapan Hakim Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, Harmindar Singh Dhaliwal hari ini. – UTUSAN MALAYSIA

Dibawah disertakan Writ Saman yang difailkan terhadap The Malaysian Insider dahulu..


KUALA LUMPUR 26 Ogos - Bekas Pengerusi Eksekutif Malaysia Airlines (MAS), Tan Sri Tajudin Ramli mengemukakan saman RM200 juta terhadap portal The Malaysian Insider dan dua yang lain atas dakwaan memfitnah beliau dalam satu artikel yang disiarkan pada 31 Mei lalu.


Writ saman tersebut yang difailkan pada 18 ogos lalu menamakan The Malaysian Insider Sdn. Bhd., pemiliknya, Jahabar Sadiq dan wartawan, Shazwan Mustafa Kamal sebagai defendan.


Tarikh 19 September ditetapkan untuk pengurusan kes tersebut di hadapan Hakim Harminder Singh Dhaliwal. - UTUSAN MALAYSIA

Sekarang ni nilai sendiri, siapakah akhbar yang membohong..?? Dah tentu lidah puak pembangkang yang rain menaburkan fitnah. Akhirnya nak selelsaikan diluar mahkamah, dah tentu tak berani.

Juak pakatan haran jadah ni memang suka cakap nak saman kepada sesiapa ynag membongkarkan keburukkan mereka, tetapi bila kena batang hidung sendiri, tak tentu arah mula nak mengamalkan merasuah agar tutup mulut.

Biar mereka ni buat permohonan maaf secara terbuka, agar diketahui ramai mereka ni selalu buat fitnah tanpa bukti. Biar dia orang berfikir sikit apabila nak mengeluarkan kenyataan.

Contohnya akhbar utama Indonesia tempoh hari yang memohon maaf kepada PM kerana mengeluarkan artikel berunsur fitnah terhadap Perdana Menteri dan isterinya.
KLIK DISINI