<title>BONUS: TANDA KERAJAAN HARGAI SUMBANGAN PENJAWAT AWAM | DKM SABAH

BREAKING

Monday, August 8, 2011

BONUS: TANDA KERAJAAN HARGAI SUMBANGAN PENJAWAT AWAMHampir keseluruhan blogger yang aku terjah bercakap soal bonus daripada kerajaan kepada kakitangan awam yang bakal diterima pertengahan bulan ini. Mana tak syok kaki tangan awam, RM500 sebagai duit saku menjelang hari raya, so dapatla golongan suri rumah buat preparation skit untuk menyambut hari raya.

Baca Berita di bawah

BONUS UNTUK PENJAWAT AWAM

KUALA LUMPUR 8 Ogos – Kerajaan bersetuju membayar bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 kepada penjawat awam bulan ini.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, kerajaan juga bersetuju memberi bayaran khas sebanyak RM500 kepada pesara kerajaan.

"Bonus dan bayaran khas ini akan dibuat pada pertengahan bulan ini,” kata Najib yang juga Menteri Kewangan dalam satu kenyataan hari ini.

Katanya, bonus itu adalah bagi menghargai sumbangan serta dedikasi penjawat awam dalam memudah dan menjayakan pelaksanaan program pembangunan negara.

Perdana Menteri berkata, kerajaan berharap pemberian bonus dan bayaran khas ini dapat meringankan beban penjawat awam dan para pesara kerajaan dan membantu mereka membuat persediaan menyambut Hari Raya Aidilfitri. – Bernama